Ajankohtaista

Tukkuhinnasto yrittäjille

Yrityksien/yrittäjien tukkuhinnastoon on tullut muutoksia niin hintoihin kuin toimitusehtoihin alkuvuodesta 2021.

Ajantasalla olevan hinnaston ja toimitusehdot saat tilattua sähköpostiisi täältä.

Tukkuhintaiset tilaukset otamme vastaan edelleen puhelimitse tai sähköpostitse.

Verkkokaupastamme ei valitettavasti voi tehdä suoraan tukkuhintaisia tilauksia.

Tiedote 14.11.2018

PERINTEISTÄ TUOTANTOA UUDELLA ILMEELLÄ

Pirtin Kehräämö on Mikkelin Hiirolassa toimiva kehräämöyritys, jonka yhteydessä toimii myös suosittu tehtaanmyymälä. Kehräämö on jalostanut suomalaista lampaanvillaa 70 vuoden ajan erilaisiksi langoiksi ja muiksi laadukkaiksi tuotteiksi käsityöharrastajille sekä yrityksille. Työllä on osaltaan luotu edellytyksiä Suomen lampurien toiminnalle lammastalouden keskeisinä toimijoina ja kehittäjinä.

Kasvaneet villamäärät, lampaanvillan kasvanut arvostus aitona luonnontuotteena sekä erityisesti suomalaisesta lampaanvillasta valmistettujen lankojen ja tuotteiden vahvistunut kysyntä ovat tuoneet tarpeen kehittää yrityksen toimintaa ja tuotantoa. Kehitykseen ovat vaikuttaneet kuluttajien ekologisten arvojen vahvistuminen, käsityöharrastuksen vahva kasvu ja arvostus niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Uusia haasteita on tuonut voimakkaasti kasvava ja monipuolistuva verkkokauppa.

Kehräämöllä on käynnissä kehityshanke jolla pyritään vastaamaan odotuksiin. Tavoitteeksi on asetettu tuotantokapasiteetin kasvattamisen ja tuotteiden laadun parantamisen lisäksi uusiutuvan energian käytön lisääminen kattamaan niin lämmityksen kuin erityisesti pesuprosessissa tarvittavan lämpimän veden tuotannon. Yksi hankkeen keskeisiä tehtäviä on myös verkkokaupan kehittäminen kotimaan ja kansainvälisen kysynnän kasvaviin tarpeisiin. Kehräämön tuotteet ovat kehitystyön valmistuttua aitoja suomalaisia luonnontuotteita jotka on lisäksi valmistettu uusiutuvaa energiaa käyttäen.

Tärkeänä osana kehitystyötä Pirtin Kehräämö pyrkii nostamaan suomalaisen lampaanvillan ja siitä valmistettujen tuotteiden arvostusta ja näkyvyyttä. Huolella suunnitellulla brändityöllä luodaan tälle arvostukselle kestävä perusta. Jatkossa kaikki kehräämön valmistamat langat ja muut tuotteet myydään Villanka -tuotemerkillä. Tuotemerkin nimi on lyhenne villalangasta ja merkissä on erillisenä tunnistettavana kuviona perinteistä sekä tuotteiden alkuperästä muistuttava tyylitelty lammas. Samalla uudistetaan kehräämön koko visuaalinen ilme lankavyyhtien vyötteistä kotisivuihin. Uuden ilmeen on suunnitellut Ilpo Aalto. Oma, tärkeä osansa brändiä ovat myös nyt hankittu Avainlipun käyttöoikeus sekä perinteinen Finnwool -tuotemerkki. Nämä kaikki yhdessä vahvistavat suomalaisen tuotteen imagoa ja sen korkeaa laatua.

Pirtin Kehräämö on myös kustantanut Villat meille – langat teille -kirjan, jossa kerrotaan lyhyesti yrityksen historiasta, vahvasta lampuriyhteistyöstä sekä tuotannon kehittymisestä villasta langaksi. Kirjassa on myös runsaasti käsityöohjeita. Suosittujen Pirtin Kehräämön klassikko-ohjeiden lisäksi esillä on uusia neuleohjeita. Kirjan tekstit on toimittanut Sanna Vatanen ja valokuvat Sami Repo. Kirja on saatavissa kehräämön verkkokaupasta, tehtaanmyymälästä ja villatuotteiden jälleenmyyjiltä.

Lisätietoja:
www.pirtinkehraamo.fi (kotisivuja päivitetään)
Olli Nepponen, Pirtin Kehräämön hallituksen puheenjohtaja, 044 794 4918
Camilla Lampi, Pirtin Kehräämö, 050 447 3030
Ilpo Aalto, Aalto Oy, 0440 228 700

Käsityöretkelle Mikkeliin!

Paketoimme kolme ihanaa erilaista käsityökohdetta yhteen päivään;

Pirtin Kehräämö, Raijan Aitta ja Mosaiikkimiljöö.

Pirtin Kehräämöllä voit tutustua miten raakavillaa muokataan hahtuvaksi, langaksi ja huovutusvillaksi.

Raijan Aitan maalaismaisema, pellavan pitkä tarina ja kehruutyöesitys vie mennessään vanhaan aikaan ja aitoon kansanperinteeseen.

Värikäs ja kiehtova mosaiikin maailma on ihanasti koukuttava harrastus ja MosaiikkiMiljöön varastomyymälä intohimoisten yrittäjien ainutlaatuinen myymälä.

Lue lisää Raijan Aitan-sivuilta painamalla tästä.

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)