Erikoislangat

Valmistamme lampaanvillan ohella myös muista luonnonkuiduista tuotteita yhdistämällä niitä lampaanvillaan. Tavallisimpia sekoitelankojamme ovat koirankarvavilla sekä villasilkki. Näitä erikoislankoja emme valmista säännöllisesti vaan yleensä muutaman kerran vuodessa, sillä niiden valmistus vaatii paljon erilaisia lisätöitä ja koneen puhdistuksia. Tästä johtuen erikoislankojamme ei ole jatkuvasti saatavilla.

Koirankarvalanka

Shetlanninlammaskoira

Koirankarvavillalanka sisältää yleensä 50% koirankarvaa ja 50% lampaanvillaa. Lampaanvillaa lisäämme koirankarvan sekaan vahvistamaan ja lisäämään kestävyyttä lankaan. 100% koirankarvalanka on usein haurasta ja koneellisesti sitä on hankala valmistaa. Koirankarva on uskomattoman lämmin materiaali, se on lämpöarvoltaan jopa parempaa kuin lampaanvilla. Koirankarvan tulee olla tarpeeksi pitkää ja mielellään koirasta harjattua, jotta langasta saadaan miellyttävän pehmeää. Erirotuisten koirien karvoista saadaan erituntuista lankaa. Todella pehmeää lankaa saadaan esimerkiksi collien, shetlanninlammaskoiran, newfoundlannin koiran ja samojedin karvoista. 

Koirankarvalangan käyttö

Huovutettu lapanen koirankarvalangasta

Koirankarvalangasta voi neuloa tai virkata todella lämpimiä lapasia, päähineitä, kaulureita ja miksei sukkiakin. Sukissa koirankarvalanka ei kovaa käyttöä esimerkiksi työsukkina kestä, vaan siitä valmistettuja sukkia kannattaa pitää arki- tai yösukkina, jolloin kulutusta ei tule niin paljon. Koirankarvalanka huopuu hyvin. Huopuessaan se muuttuu entistä pehmeämmäksi ja koirankarvakuidut "nousevat" pintaan, jolloin se muuttuu myös pörröiseksi. Pörröisyyttä voi vielä korostaa harjaamalla tuotteen pintaa.

Neulakinnaslanka

Neulakintaat

Neulakinnaslanka on niin sanotusti väärinpäin kierrettyä, z-kierteistä karstalankaa (100% lampaanvillaa). Z-kierteinen lanka on tarkoitettu lähinnä kinnasneulatekniikalla tehtäviin käsitöihin. Kinnasneula/neulakinnastekniikka on vanha, perinteinen käsityötekniikka, joka on tunnettu ympäri maailman jopa tuhansien vuosien ajan. 

Kinnasneulatekniikalla käsityötä tehdessä S-kierteisen (normaali kierresuunta) langan kierre tuppaa aukeamaan. Z-kierteisessä langassa näin ei käyn vaan kierre hieman saattaa jopa tiukentua, jolloin kinnasneulalla "ommeltaessa" työskentely on helpompaa.

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)