Yrityksen historiaa

Lammastaloussäätiön omistama Pirtin Kehräämö perustettiin v. 1948 kestikievarin navettaan, joka on rakennettu v. 1877. Nykyään tuosta rakennuksesta löytyvät Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälä sekä toimistotilat. Vuoteen 1985 asti kehräämön tuotanto tapahtui myös kyseisessä rakennuksessa, kunnes uusi kehräämöhalli valmistui vanhan yhteyteen.

Nykypäivän kasvava arvostus kotimaista villaa kohtaan sekä käsityöharrastuksen vahva kasvu ovat tuoneet tarpeen kehittää toimintaa ja tuotantoa. Kehräämö on käynnistänyt kehityshankkeen, jonka tavoitteena on tuotantokapasiteetin kasvattaminen, tuotteiden laadun parantaminen sekä uusiutuvan energian käytön tehostaminen, erityisesti kiinteistön lämmittämisessä sekä villan pesuprosessissa tarvittavan lämpimän veden tuotannossa. Kiinteistön sekä veden lämmitykseen käytämme maalämpöä. Käyttämämme sähkö on vesisähköä.

Nykyään Pirtin Kehräämöllä työskentelee 14 työntekijää.

Villan alkuperä

Jo alusta asti Pirtin Kehräämön perimmäisenä aatteena on ollut käyttää vain ja ainoastaan suomalaista lampaanvillaa. Lampaanvilla ostetaan suoraan kotimaisilta lammastiloilta ympäri Suomea. Tuotantoomme valitsemme mahdollisimman pehmeää ja pitkäkuituista villaa. Näistä villoista valmistuvat Hiirolassa laadukkaat tuotteet ekologisesti ja perinteitä kunnioittaen!

Erikoiserät

Pienenä yrityksenä pystymme vastaamaan myös asiakkaiden hieman erikoisempiin toiveisiinkin, esimerkiksi värisävyt, paksuudet, kierteet koneiden säätöjen sallimissa rajoissa.. Valmistamme myös seoslankoja eri luonnonkuiduista lampaanvillan kanssa, esimerkiksi koirankarva, alpakka, angorakani ja silkki. 

Jos olet kiinnostunut teettämään erikoistoiveiden mukaista tuotetta, olethan yhteydessä meihin hyvissä ajoin! Minimieräkoot ja toimitusajat vaihtelevat eri tuotteiden välillä.

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)