Usein kysyttyä villasta ja kehruuttamisesta:

Tuleeko villaa käsitellä jotenkin ennen kuin lähetän sen kehräämölle?

-Villaa ei erityisemmin tarvitse käsitellä ennen lähettämistä. Isoimmat roskat ja huonot villat on tottakai karsittava pois joukosta, mutta villoja ei tarvitse esim. pestä itse. Villat tulee lajitella huolellisesti väreittäin ja laaduittain.

Kuinka villa tulee pakata lähettämistä varten?

-Paras pakkausmateriaali villalle on esim. paperisäkki (käy vaikka puhdas rehusäkki) pahvilaatikko tai muu "hengittävä" materiaali. Muovi ei ole villalle hyvä pakkausmateriaali. Villat voi pakata niin tiiviisti kuin vain saa pakattua. Eriväriset ja -laatuiset villat tulee pakata erikseen, tämä helpottaa villan lajittelua. Jos lähetät villoja omaeräkehruutukseen, tuolloin ei erivärisiä tarvitse lajitella erikseen, mikäli erässä on tarkoitus sekoittaa värit keskenään.

Miten voin toimittaa villaa kehräämölle?

-Esimerkiksi Postin tai Matkahuollon kautta. Ne tuovat tavalliset bussi- ja postipaketit perille saakka meille automaattisesti. Ei siis kannata turhaan lähettää ns. lähipakettina (tuottaa meille lisätyötä sillä joudumme pyytämään ne perille asti/hakemaan kaupungista erikseen). Isompia villasatseja voi myös lähettää eri kuljetusliikkeiden kautta (asiakkaan tulee maksaa rahti). Tottakai villat voi myös tuoda itse paikanpäälle!

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)