Företagets historia

Pirtin Kehräämö som ägs av Lammastaloussäätiö grundades 1948 i ladugården på en gästgivargård, som byggts 1877. Nuförtiden hittar man både Pirtinkehräämös fabriksbutik och kontorsutrymmen från den samma byggnaden. Ända fram till 1985 skedde även all spinneriverksamhet i samma byggnad, sedan blev den nya spinnerihallen klar i närheten av den gamla. Senare har man byggt ut fler gånger, den senaste är spinneriets egen linje för tvättning av ull.

Ullens ursprung

Redan från början var en av Pirtin Kehräämös grundprinciper att endast använda finsk fårull. Fårullen köps in direkt från inhemska fårgårdar. Av ullen tillverkas högklassiga produkter i Hiirola, med respekt för traditioner och ekologiska värderingar.

Specialpartier

Som ett litet företag kan vi svara på kundernas lite mer speciella önskemål, till exempel färgnyanser, tjocklekar, tvinning inom gränserna för maskinens inställningar. Vi tillverkar även blandgarner av olika naturfiber tillsammans med fårull, till exempel hundhår, alpacka, angorakanin och silke. 

Om du är intresserad av att låta tillverka produkter med specialönskemål, ta kontakt med oss i god tid! Minimimängder och leveranstid varierar mellan olika produkter.

Yhteensä:
    Till kassan
    (0)