Hahtuvalapaset (2-säikeisestä hahtuvasta)

Hahtuvalapaset Hahtuvalapaset Hahtuvalapaset Hahtuvalapaset Hahtuvalapaset Huovuttamaton lapanen, huovutettu lapanen ja hahtuvakiekko

Koko: M (L)

Tarvikkeet: Pirtin Kehräämön hahtuvakiekko, sukkapuikot 6,0mm

Yhdestä 150g:n hahtuvakiekosta tulee yhdet lapaset (lapaspari)

(M-kokoon menee noin 100g)

Mallineule: Helmineule (1krs: *1o, 1n* toista kerros loppuun, 2krs: *1n, 1o* toista) ja sileä neule.

Tiheys: 10 cm sileää neuletta = 14 s ja 21 krs. Neulo tavallista löyhempää, jotta työ vanuttuu pesukoneessa.

Ohje: Pirtin Kehräämö Oy

Luo 40 (44) s pyöröneuleeksi neljälle puikolle ja neulo 4 krs helmineuletta. Neulo sitten sileää neuletta 25 (33) krs ja merkitse peukalon paikka neulomalla erivärisellä langalla, ensimmäiselle puikolle seuraavasti: neulo 1 s hahtuvalla, 7 (8) s erivärisellä langalla. Siirrä erivärisellä neulotut silmukat takaisin ensimmäiselle puikolle ja jatka neulomista 30 (34) krs.

Aloita sitten kärkikavennukset. Kavenna joka kerroksella yhteensä 4 s, neuloen 2 s yhteen ensimmäisen ja kolmannen puikon alussa ja toisen ja neljännen puikon lopussa. Kun työssä on jäljettä 4 s, vedä hahtuva avointen silmukoiden läpi. Hahtuva kestää ompelua, kun siihen pyörittää hieman kierrettä.

Neulo toinen lapanen ensimmäisen peilikuvaksi.

Peukalo: Pura peukalon merkkilanka varovasti ja poimi avoimet silmukat puikoille. Ota lisäksi molemmista reunoista silmukoita lisää, jottei työhön jää reikiä. Neulo poimimillasi 16 (17) silmukalla 16 (18) kerrosta ja tee sitten kavennukset kuten lapasen kärkiosassa. Kun työssä on jäljellä 4 s, vedä hahtuva avointen silmukoiden läpi.

Viimeistely: Päättele langanpäät huolellisesti.

Huovutus: Vanuta lapaset pesukoneessa kirjopesuohjelmalla, 40–60 asteessa. Pese koko pesuohjelma läpi. (Uudehkossa koneessa kannattaa kokeilla 40 asteen ohjelmaa). Värillisestä hahtuvasta saattaa irrota väriä, varsinkin jos käytät pesuainetta, joten samaan koneelliseen ei kannata laittaa pyykkiä, johon väri voi tarttua. Lapasista irtoaa myös nukkaa ja karvoja, joten tummia pyykkejä ei kannata samalla kertaa pestä. Jos vanutettavana on kerralla useammat lapaset, ne kannattaa pestä erikseen tai esim. farkkujen kanssa, jolloin housujen kovahko kangas auttaa vanutuksessa. Vanutuksen jälkeen lapaset pitää muotoilla kädessä oikean näköisiksi ja kokoisiksi, muutama rivakka vetäisy pituus- ja leveyssuuntaan auttaa asiaa. Kuivata lapaset tasossa. Halutessasi voit harjata kuivuneet lapaset pörröiseksi sekä sisältä että päältä.

Hoito: Käsinpesu 30 asteisessa vedessä. Käytä villanpesuun tarkoitettua pesuainetta. Huuhtele huolellisesti ja muotoile kädessäsi kuten valmistusvaiheessa.

Hahtuvalapasten koot Hahtuvalapasten koot Hahtuvalapasten koot Hahtuvalapasten koot Hahtuvalapasten koot Koko ennen huovutusta ja sen jälkeen
Yhteensä:
    Kassalle
    (0)